سه شنبه 29 مرداد 1398 - 19 ذيحجه 1440 - 2019 آگوست 20
تاریخ انتشار : 18 خرداد 1398 13:0

۸۳ هزار نفر در ساوه و زرندیه پایش فشار خون می شوند

رئیس دانشکده علوم پزشکی شهرستان ساوه گفت: 83 هزار نفر از شهروندان ساوه و زرندیه در مرحله دوم بسیج ملی کنترل فشار خون، همزمان با سراسر کشور غزبالگری می شوند.

به گزارش ایرنا، دکتر «عباس نیکروش» روز شنبه در آئین آغاز مرحله دوم طرح بسیج ملی کنترل فشار خون در مرکز درمانی مصطفی خمینی ساوه افزود: از جمعیت ۳۶۰ هزار نفری شهرستان های ساوه و زرندیه در این مرحله، ۱۶۶ هزار نفر از افراد بالای ۳۰ سال سن شناسایی شده اند.

وی گفت: بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید دست کم ۵۰ درصد از این جمعیت در مرحله دوم بسیج ملی کنترل فشار خون تحت آزمایش و نظارت قرار گیرند اما تلاش دانشکده علوم پزشکی ساوه برای اجرای طرح در جامعه هدف ۷۰ درصدی است.

رئیس دانشکده علوم پزشکی شهرستان ساوه ادامه داد: تاکنون بر اساس آمارهای ثبت شده، ۱۴ درصد از مردم ساوه و زرندیه با مشکل فشار خون روبرو هستند اما پیش بینی می شود که شمار مبتلایان به فشار خون در این مناطق تا مرز ۲۹ درصد هم افزایش یابد.

نیکروش گفت: اطلاع رسانی و آموزش نخستین رسالت دانشکده علوم پزشکی است و در گام بعدی برنامه هایی برای آگاه سازی مردم نسبت به خطر فشار خون پیش بینی شد.

وی اظهار داشت: در شهر ساوه ۱۰ پایگاه ثابت در نقاط مختلف شهر از جمله میادین و بازار ایجاد شده که شهروندان می توانند با مراجعه به این مراکز نسبت به انجام تست فشار خون و ثبت اطلاعات خود در سامانه علوم پزشکی اقدام کنند.

رئیس دانشکده علوم پزشکی شهرستان ساوه گفت: منابع مالی و نیروی انسانی برای اجرای مرحله دوم طرح بسیج ملی کنترل فشار خون تأمین شده و در این زمینه علاوه بر پایگاه های ثابت و سیار، مراکز جامع سلامت، بیمارستان ها نیز همکاری خواهند داشت.

نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: تنگناهای اقتصادی و تحریم ها سبب شده که مشکلاتی در وضعیت کنونی کشور برای حرکت در مسیر سلامت ایجاد شود.

«محمد رضا منصوری» افزود: تحریم ها از یک سو و برخی مشکلات از سوی دیگر عامل اثرگذار در زمینه کمیت و کیفیت خدمات حوزه بهداشت و سلامت است.

به گفته وی، محدودیت اعتباری دولت و حجم بدهی ها به حوزه های مختلف از جمله بیمارستان ها که حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال است، نیز باید مورد پیگیری قرار گیرد.

منصوری با قدردانی از دست اندرکاران طرح بسیج ملی فشار خون، اظهار داشت: تحقق ۷۰ درصدی برنامه غربالگری در راستای کنترل و شناسایی مبتلایان به بیماری فشارخون، گام مهمی در تقویت شاخص های سلامت است.

نماینده مردم ساوه و زرندیه در خانه ملت، گفت: کم تحرکی مردم باعث شده که مشکلاتی مانند فشار خون گریبانگیر جامعه شود؛ بنابراین کنترل بیماری با آگاه سازی شهروندان بسیار ضروری به نظر می رسد.

شهرستان های ساوه و زرندیه در مجموع ۳۶۰ هزار نفر جمعیت را در خود جای داده اند.