جمعه 30 تير 1396 - 27 شوال 1438 - 2017 ژولاي 21
Delicious facebook RSS ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی XML خروجی متنی خروجی PDF
کد خبر : 184171
تاریخ انتشار : 20 خرداد 1395 12:28
تعداد مشاهدات : 656

تغذیه

معرفی واحد تغذیه معونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه
وضعیت وجود:

شرح وظایف:

1.      جمع آوری اطلاعات و آمار جهت تعیین وضعیت موجود ، شاخصهای بهداشتی و تدوین پورتال مدیریت اطلاعات سلامت

2.      تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده از وضعیت تغذیه ای گروههای سنی مختلف

3.      شناسایی مشکلات تغذیه موجود در منطقه

4.      شناسایی نیازهای آموزشی در برنامه های تغذیه بر اساس گروههای سنی مختلف در سطح شهرستان

5.      برنامه ریزی در خصوص مداخله های مؤثر در تأمین امنیت غذایی در منطقه

6.      اجرای جلسات آموزشی در برنامه های تغذیه در گروههای سنی مختلف در سطح مراکز بهداشتی درمانی و خانه های بهداشت و مردم

7.      اجرای مشاوره های تغذیه در مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی و خانه های بهداشت

8.      اجرا و همکاری در اجرای طرحهای پژوهشی جهت شناسایی مشکلات منطقه و نحوه برخورد با آنان

9.      همکاری با واحدهای درون بخشی در خصوص اجرای برنامه های آموزشی

10.  ارسال آخرین دستورالعملهای برنامه های تغذیه به مراکز بهداشتی درمانی دولتی و خصوصی

کلیاتی در خصوص سند ملی تغذیه کشور:

بهبود تغذیه آحاد جامعه نیازمند رویکردی یکپارچه و همه جانبه است که از طریق همکاری های درون و برون بخشی و مشارکت مردم میسر خواهد شد.به همین منظور سند ملی تغذیه وامنیت غذایی با مشارکت کلیه ذینفعان بین بخشی به ویژه وزارتخانه های جهاد کشاورزی ،صتعت ، معدن و تجارت ، تعاون ،کار ورفاه اجتماعی و سازمان ملی استاندارد  و بر اساس آخرین تحقیقات ملی در این حوزه از جمله سبد غذایی مطلوب ایرانیان ، مطالعه سامانه ملی پایش امنیت غذا وتغذیه  و پیمایش ملی آگاهی ، نگرش و عملکرد تغذیه ای کارکنان نظام بهداشتی و خانوارهای ایرانی تدوین شده است. این سند حاوی سه بخش : 1) شناخت وضع موجود .2) جهت گیری آینده کشور برای دو مقطع زمانی در سالهای 1394 و1399 و 3) نظام استقرار می باشد.در نهایت انتظار می رود با استقرار محصول این   سند در سال های آتی شاخص های مهم تغذیه و امنیت غذایی بهبود یابد از جمله اینکه کلیه استان های کشور از نظر امنیت غذا در طیف امن تا خیلی امن قرار گیرند .

برهمین اساس در سال 1393 چنیدین جلسه با اعضا کمیته بهبود تغذیه شهرستان تشکیل شد. پس از توجیه مسئولان ادارات شهرستان و امضا تفاهم نامه همکاری ؛ برنامه عملیاتی استقرار سند ملی تغذیه تدوین گردید و جهت اجرا به کلیه ادارات شهرستان ابلاغ گردید.

-         ارتقاء سطح سواد تغذیه ای جامعه

ـ          جهت ارتقا آگاهی و اطلاعات جمعیت تحت پوشش این دانشکده برنامه های آموزشی متعددی اجرا می گردد

فرصت ها :

ـ         همسویی مسئولین ادارات شهرستان در ارتقا شاخصهای تغذیه

ـ         همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و نشریات محلی در چاپ مطالب مرتبط با تغذیه صحیح

ـ         تولید محصولات دامی و کشاورزی ارگانیک در سطح شهرستان

تهدیدها :

ـ         اعتقادات تعدادی از سالخوردگان ساکن در روستاها به  استفاده از روغنهای حیوانی

ـ         استفاده بی رویه سموم کشاورزی و کودهای شیمیایی

ـ         افزایش بیماریهای غیر واگیر به دلیل کاهش فعالیت بدنی و  تغییر سبک زندگی

ـ         مصرف فست فودها در جوانان و کاهش مصرف لبنیات و سبزی و میوه

نقاط قوت :

ـ         اجرای برنامه تحول سلامت در سطح شهرستان و حضور کاشناسان تغذیه در مراکز بهداشتی درمانی محیطی

ـ         همکاری مسئولین دانشکده و معاونت بهداشتی در پیشبرد اهداف تغذیه ای شهرستان

ـ         استقلال دانشکده و امکان تولید رسانه های آموزشی با توجه به نیازهای بومی

ـ         اجرای برنامه های آموزشی و مداخله ای با توجه به نتایج نیاز سنجی های انجام گرفته در مراکز شهری و روستایی

نقاط ضعف:

ـ         کمبود کارشناس تغذیه بومی

ـ          محدودیت در اجرای برنامه ها به دلیل عدم تعریف واحد تغذیه در تشکیلات استخدامی  که در نتیجه امکان افزایش تعداد نیروی ستادی وجود  ندارد .

 

پيوستها:
آموزشی

دستورالعمل ها


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشکده علوم پزشکی ساوه می باشد