سه شنبه 28 خرداد 1398 - 15 شوال 1440 - 2019 ژوئن 18
تاریخ انتشار : 11 خرداد 1398 0:0

تاریخچه مرکز توسعه آموزش علوم پزشکی

.

سابقه این حرکت و تفکر در جهان به سال 1955 در دانشگاه بوفالو آمریکا بر می گردد و اولین مرکز توسعه آموزش در دانشگاه وسترن ریزرو در سال 1958 تأسیس گردید . مرکز توسعه آموزش در دانشگاه ایلی نوی شیکاگو نیز در سال 1959 آغاز بکار نمود و در سال 1969 برنامه جهانی " آموزش اساتید " بنا به توصیه گروهی از مشاوران سازمان جهانی بهداشت توسط این مرکز طراحی و به اجرا در آمد .

ایران نیز همانند سایر کشورها از این طرح استقبال کرد . در ایران گامهای نخستین این مرکز به سال 1348 برمیگردد ، یعنی زمانی که دانشگاه شیراز بصورت مستقل از وزارت آموزش عالی فعالیت خود را آغاز کرد . در این سال ( 1969 میلادی ) بنا به توصیه گروهی از مشاوران سازمان جهانی بهداشت ، برنامه بین المللی آموزش مدرسین توسط این سازمان طراحی گردید . در بخشی از این برنامه تأسیس 8 مرکز جهانی با هدف تربیت مدرسین منطقه ای پیش بینی شده بود که در این مرحله دانشگاه شیراز به عنوان مرکز آموزش اساتید در منطقه مدیترانه شرقی انتخاب شد .

مرکز توسعه آموزش پزشکی در آذرماه سال 1368 با هدف کلی ارتقای کیفیت آموزش در دانشگاههای علوم پزشکی کشور ، در معاونت آموزشی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی تأسیس گردید .

در بخشی از این برنامه تأسیس 8 مرکز جهانی با هدف تربیت مدرسین منطقه ای پیش بینی شده بود که در این مرحله دانشگاه شیراز به عنوان مرکز آموزش اساتید در منطقه 2 در منطقه مدیترانه شرقی انتخاب شد .

این بخش بنام ( Regional Teacher Training Center )RTTC علاوه بر آموزش اساتید دانشگاه خود ، در دانشگاههای منطقه مدیترانه شرقی نیز فعالیت می نمود و پس از شش سال فعالیت در سال 1978 به حالت تعطیل درآمد .

در سال 1368 در ادامه فعالیت های بخش آموزش پزشکی دانشگاه شیراز ، مرکز توسعه آموزش در معاونت آموزشی وزارت تأسیس و به امر آموزش اعضای هیأت علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور مبادرت ورزید .

از آنجایی که یکی از اهداف اصلی این مرکز ایجاد چنین مراکزی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور بود ، لذا با انجام فعالیتهای متعدد و تربیت هسته هایی از هر دانشگاه زمینه را برای راه اندازی چنین مراکزی در دانشگاهها فراهم نمود به به تدریج مراکز توسعه در دانشگاههای علوم پزشکی اصفهان شهید بهشتی ایران تهران تبریز مشهد شیراز و یزد ایجاد گردیدند . مرکز توسعه آموزش وزارت در سال 1372 با مرکز مطالعات برنامه ریزی آموزشی ادغام شد و بسیاری از فعالیتهای اجرایی این مرکز به دانشگاهها محول گردید .

مرکز جدید تحت عنوان مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی از سال 72 تا کنون عهده دار امور سیاستگذاری ، برنامه ریزی ، هماهنگی و نظارت بر فعالیتهای مراکز توسعه آموزش دانشگاهها بوده است .

مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی ساوه نیز از سال 1392به عنوان یکی از مدیریت های معاونت آموزشی دانشگاه مشغول فعالیت شده و مسوولیت ارتقای کیفیت آموزش علوم پزشکی و انجام مطالعات در زمینه آموزشی را بر عهده دارد و بر اساس آیین نامه های ابلاغی از سوی وزارت متبوع به انجام وظایف و فعالیت های اصلی خود می پردازد.