دوشنبه 29 مهر 1398 - 22 صفر 1441 - 2019 اکتبر 21
تاریخ انتشار : 6 مرداد 1398 13:0

هفته حمایت از بیماران هموفیلی گرامی باد

هفته حمایت از بیماران هموفیلی گرامی باد (1 تا 7 مرداد)

به گزارش آوای سلامت اول تا هفتم مرداد ماه به عنوان هفته حمایت از بیماران هموفیلی نامگذاری شده است که برای هر روز این هفته یک شعار در نظر گرفته شده است. «هموفیلی و پیشگیری از تولد»، «هموفیلی و فیزیوتراپی»، «هموفیلی و پروفیلاکسی»، «هموفیلی،ورزش و نشاط»، «زنان و دختران با اختلالات انعقادی»، «پرستاری در هموفیلی» و «هموفیلی سالمندی» به ترتیب به عنوان اسامی روزهای هفته حمایت از بیماران هموفیلی انتخاب شده­اند.

بیماری هموفیلی، معروف­ترین اختلال انعقادی است. این بیماری در دو نوع  A و B ظهور پیدا می­کند. هموفیلی بیماری ارثی است که از طریق ژن موجود بر روی کروموزوم X منتقل می­شود و افراد ذکور به آن مبتلا می­شوند. گرچه خانم­ها می­توانند ناقل این بیماری به شمار روند. از هر ده هزار تولد ذکور یک نفر مبتلا به هموفیلی نوع A می­شوند. آمار موالید با بیماری هموفیلی نوع B بین یک سوم تا یک چهارم موالید مبتلا به هموفیلی نوع A است. مبتلایان به هموفیلی نوع A فاکتور انعقادی 8 و مبتلایان به هموفیلی نوع B فاکتور انقادی 9 را به اندازه کافی در خون خود ندارند. در بیماران مبتلا به هموفیلی شدت خونریزی با توجه به میزان اختلالات ژنتیکی، متفاوت است و در سه گروه شدید، متوسط و خفیف قرار می­گیرند. این بیماران معمولا با التهاب مفاصل رو به رو هتند به همین دلیل در هنگام بروز درد و التهاب از راه رفتن عاجز می­شوند.

در حال حاضر نمی­توان از این بیماری پیشگیری به عمل آورد اما با کمک دانش و درمان مناسب می­توان شدت و گسترش آن را کنترل کرد و انتظار عمری نزدیک به عمر طبیعی را  داشت.