دوشنبه 29 مهر 1398 - 22 صفر 1441 - 2019 اکتبر 21
تاریخ انتشار : 7 مهر 1398 8:43

دکتر شریف نیا؛ متخصص قلب و عروق

سکته قلبی؛ بیشترین علت مرگ و میر در جهان

دکتر وحیده شریف نیا متخصص قلب و عروق و مدیر گروه قلب بیمارستان شهید مدرس به گفتگو با روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی ساوه پرداخت.
دکتر وحیده شریف نیا متخصص قلب و عروق و مدیر گروه قلب بیمارستان شهید مدرس در گفتگو با روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی ساوه اظهار داشت: در ایران و به طور کلی در جهان سن سکته قلبی کاهش پیدا کرده است چراکه در گذشته سن سکته قلبی بالاتر از 50 سال انتظار میرفت اما در حال حاضر بین سنین 30 تا 40 سال نیز سکته قلبی مشهود است. وی افزود: رژیم غذایی نامناسب، استفاده از فست فودها، ورزش نکردن و به طور کلی داشتن زندگی ماشینی از جمله دلایل ابتلا به این بیماریست و بیشترین علت مرگ و میر در جهان سکته قلبی شناخته شده است. دکتر شریف نیا در پاسخ به این سوال که یکی از علت های اصلی سکته قلبی الگوی غذایی نامناسب است، حال با اصلاح این الگو تا چه حدی میتوان از این بیماری پیشگیری کرد گفت: علاوه بر الگوی غذایی نامناسب، بی حرکتی، پشت میز نشینی مداوم و ... خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد. همچنین یکی از عوامل پرخطر که شاید کمتر اشاره ای به آن شده باشد استفاده از مواد پروتئینی، نیرو زاها و مکمل هایی است که در باشگاه های ورزشی تجویز می کنند و این یکی از عوامل سکته و نارسایی های قلبی میباشد. این متخصص قلب خاطر نشان کرد: هزینه های پیشگیری از این بیماری مثل تمام بیماری ها بسیار پایینتر از هزینه های درمان آن است. هزینه های درمانی قلب مانند آنژیوگرافی، اکوکاردیوگرافی و ... بسیار بالاست که البته بسیاری از آن ها از طریق هزینه های دولتی تقبل می شوند؛ بنابراین پیشگیری از این بیماری با رعایت مواردی چون ورزش مداوم، رژیم غذایی مناسب، استفاده از سرخ نکردنی ها و فست فودها بسیار بهتر و راحت تر از درمان است. وی گفت: معمولا بیماران وقتی علامتی در خصوص این بیماری مشاهده می کنند لازم است به پزشک قلب مراجعه نمایند. هر دردی که در قفسه سینه حس شود یعنی از قیمت چانه تا ناف درد مهمی است و باید مورد معاینه قرار بگیرد. دکتر شریف نیا در پایان ابراز داشت: من به کسانی که در خانواده خود سابقه بیماری قلبی و سکته دارند پیشنهاد می کنم که 10 سال زودتر از سن فرد مبتلا شده مورد معاینه قرار بگیرند. برای مثال اگر در خانواده ای پدری در سن 40 سالگی سکته قلبی کرده است باید افراد دیگر در خانواده در سن 30 سالگی بررسی شوند حتی اگر علامت نداشته باشند. همچنین وی افزود: خانم ها بعد از سن یائسگی و افراد دیابتی بدون علامت ناشی از این بیماری نیز باید تحت معاینه پزشک قرار گیرند.