شنبه 17 خرداد 1399 - 15 شوال 1441 - 2020 ژوئن 06
تاریخ انتشار : 12 آذر 1398 10:36

تعداد زنان سالمند تنها در کشور ۲ برابر تعداد مردان است

رییس اداره سالمندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بررسی ها نشان می دهد۸۰ درصد مردان سالمند در کشور متاهل هستند و میزان تاهل در زنان سالمند حدود ۴۰ درصد است.

رییس اداره سالمندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بررسی ها نشان می دهد۸۰ درصد مردان سالمند در کشور متاهل هستند و میزان تاهل در زنان سالمند حدود ۴۰ درصد است.

دکتر محسن شتی در حاشیه کارگاه آموزشی مدیران سلامت خانواده دانشگاه های علوم پزشکی کشور در مشهد طی گفت و گو با خبرنگاران افزود: بیشتر زنان سالمند در کشور به دلیل فوت همسر تا آخر عمرشان تنها می مانند اما بیشتر مردان سالمند پس از فوت همسرشان دوباره ازدواج می کنند.

وی گفت: سالمندی در کشور ما زنانه است بطوریکه جمعیت زنان سالمند به دلیل بالا بودن طول عمر زنان بیشتر از مردان سالمند است و این در حالی است که بیشتر آن تنها زندگی می کنند.

دکتر شتی حمایت از زنان سالمند را بویژه وقتی که فرزندی هم برای مراقبت ندارند، ضروری دانست.

وی ادامه داد: طبق آخرین بررسی های انجام شده هم اکنون حدود ۱۰ درصد جمعیت کشور سالمند است و جمعیت سالمندی در ایران به مدد ارتقای مراقبت های بهداشتی و درمانی رو به افزایش می باشد.

وی استان گیلان را با حدود ۱۳ درصد جمعیت سالمندی، سالمندترین استان کشور دانست و گفت: استان سیستان و بلوچستان جوان ترین استان در کشور شناخته شده است که جمعیت سالمندی آن کمتر از سایر مناطق کشور است.

رییس اداره سالمندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه سند ملی سالمندان تدوین شده و به تمام دستگاه های اجرایی ابلاغ شده است افزود: هدف از اجرای برنامه ها در حوزه سالمندی این است که سالمند، سالم پیر شود و اگر این اتفاق بیفتد با افزایش جمعیت سالمندی مشکلی نخواهیم داشت.

وی راه اندازی دانشگاه سالمندی را یکی از اقدامات در راستای ارتقای آموزش و سلامت سالمندان دانست و ادامه داد: در دانشگاه های سالمندی که در برخی مناطق کشور مانند استان سیستان و بلوچستان به طور آزمایشی در حال راه اندازی است، محتوی دروس با رویکرد و سبک متفاوت توسط استادان بازنشسته دانشگاه ارائه می شود.