دیابت/چگونه با رژیم غذایی مناسب، به دیابت مبتلا نشویم؟
مینا اسدی، کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه:
مرض قند یا دیابت یک اختلال سوخت و ساز در بدن است. بدین صورت که سرعت و توانایی بدن در استفاده و سوخت و ساز کامل قندها کاهش مییابد. از اینرو قند خون افزایش مییابد.
عوامل به وجود آورنده دیابت شامل: عوامل ژنتیکی و چاقی و فعالیت بدنی ناکافی، که اینها نقش مهمی در ابتلای فرد به دیابت دارند.
علائم دیابت
در مراحل ابتدایی ممکن است دیابت بدون علامت باشد. با بالاتر رفتن قند خون ، علائم دیابت آشکارتر می شوند. پرنوشی، پرخوری ، کاهش وزن با وجود اشتهای زیاد از علایم اولیه شایع دیابت است. بسیاری از بیماران در هنگام تشخیص بیماری چندین سال دیابت داشته اند و حتی دچار عوارض دیابت شده اند.
توصیه های تغذیه ای برای بیماران مبتلا به دیابت
• افزایش تعداد وعده های غذایی در طول روز(3وعده اصلی و 3 میان وعده) روزانه بین 4 تا 5 وعده و غذا را در ساعات معینی میل نمایید
• در هر وعده مقادیر متناسبی از کربوهیدرات ها را مصرف کنید تا دچار عوارض ناشی از نوسانات قندخون نشوید.
• چربی دریافتی از طریق موادغذایی را محدود کنید.
• از مصرف قندهای ساده مانند شکر، شکر قرمز، عسل پرهیز نمایید.
• از مواد غذایی پر فیبر مانند، انواع میوه و سبزی، حبوبات و غلات سبوس دار و فیبرهای محلول مانند پکتین که در سیب ، مرکبات مثل پرتقال، لیمو و گریپ فروت ، توت فرنگی ، هویج و غلات سبوس دار وجود دارد ، بیشتر استفاده نمایید .
• به جای آب میوه از میوه تازه استفاده کنید.
• از شیرو لبنیات کم چرب بصورت روزانه استفاده کنید.
• برای کنترل قند خون و پیشگیری از چاقی روزانه حداقل 3 وعده سبزیجات و 2 وعده میوه مصرف نمایید.
نظر شما :