یک متخصص پاسخ داد: کرونا چگونه به قلب حمله می کند/آیا عوارض قلبی کرونا ماندگار است؟

۰۸ آذر ۱۳۹۹ | ۱۱:۰۷ کد : ۲۹۲ مهمترین اخبار
تعداد بازدید:۳۶۴۸۵۵
قلب و ریه دو عضو حساس بدن هستند که کار اکسیژن‌رسانی به بدن را با کمک هم انجام می دهند و در صورت درگیری ریه با یک بیماری تنفسی نظیر کروناویروس، احتمال تاثیرگذاری بیماری کووید ۱۹ بر قلب نیز وجود دارد، چرا که با درگیری ریه، قلب باید به سختی کار کند تا بتواند خون مورد نیاز را پمپاژ کند و این رویه برای فرد مبتلا به عارضه قلبی و ریوی به مراتب دشوارتر خواهد بود.
یک متخصص پاسخ داد: کرونا چگونه به قلب حمله می کند/آیا عوارض قلبی کرونا ماندگار است؟

به گزارش وب دا به نقل از ایسنا، سرایت کروناویروس به بدن حتی می‌تواند به عضله قلب یا عروق آسیب جدی وارد کند، به عبارتی این بیماری با رفتاری ناشناخته در کمین بیماری‌های قلبی و عروقی است. موضوع مهمی که دکتر "منا کیا" متخصص قلب و عروق در ساوه گفت، بدان تاکید دارد و معتقد است خطر کرونا برای بیماران قلبی بیشتر از سایر بیماری‌هاست.
وی افزود: در حال حاضر با پاندمی کرونا روبرو هستیم. این ویروس روزانه هزاران نفر را در جهان قربانی می‌کند و تا زمان کشف واکسن و درمان ویروس ادامه خواهد داشت.
کیا بیان کرد: بر اساس مشاهدات انجام شده تقریبا حدود یک الی دو درصد بیمارانی که مبتلا به بیماری کووید ۱۹ هستند، دچار حمله‌های قلبی شده اند و از طرفی حدود ۲۵ الی ۳۰ درصد بیمارانی که ناراحتی قلبی زمینه‌ای دارند مبتلا به کروناویروس می‌شوند.
وی با تاکید بر اینکه مکانیسم این ویروس و حمله به بیمار از راه فعال کردن سیستم ایمنی و انعقادی است، اظهار کرد: به این صورت که سیستم ایمنی بیش از حد فعال می‌شود و در واقع با التهاب و طوفان سایتوکینی باعث التهاب در تمام بافت‌های بدن از جمله قلب و ریه می‌شود. این التهاب باعث آسیب جدی به قلب و عروق می شود و این دقیقا همان فرآیندی است که هر سال باعث مرگ تعداد قابل توجهی از بیماران مبتلا به آنفلوآنزا نیز می‌شود.
دکتر کیا افزود: افرادی که ریسک فاکتورهای زمینه‌ای و مشکلات قلبی دارند بیشتر در معرض کووید ۱۹ هستند و البته خود این ویروس در افرادی که بیماری قلبی ندارند هم می‌تواند بیماری قلبی ایجاد کند.
وی در ادامه به آسیب‌های ایجاد شده در این بیماران که منجر به درگیری قلبی می‌شود اشاره کرد و گفت: تعداد قابل توجهی از بیماران کرونایی بستری شده دچار آسیب میوکارد می‌شوند که با بالا رفتن خطر مرگ در این افراد مرتبط است. آسیب میوکارد می‌تواند به دو صورت میوکاردیت یا نارسایی قلبی ایجاد شود که می‌توان با اکوکاردیوگرافی یا مارکرهای خونی آنرا اندازه گیری کرد. آسیب دیگری که کروناویروس به قلب وارد می‌کند، گرفتگی عروق کرونر به صورت MI یا سکته‌های قلبی حاد است.
وی بیان کرد: آسیب دیگر، آریتمی‌های قلبی یا اختلال در نظم طبیعی ضربان قلبی با مکانیسم حمله ویروس به سیستم هدایتی قلب است که فرد دچار افزایش یا کاهش ضربان قلبی می‌شود. از دیگر عارضه‌های  این ویروس ایجاد ترومبوز یا لخته‌های خونی در اندام یا آمبولی ریه یا همچنین سکته‌های مغزی است.
این پزشک متخصص بیماری‌های قلبی و عروقی اظهار کرد: یکی از علائمی که این روزها بیماران در مراجعه به پزشکان یا مراکز درمانی اعلام می‌کنند، احساس درد در هنگام دراز کشیدن است و در واقع به احتمال قوی همان  التهاب پرده قلبی یا پریکاردیت است که در اثر درگیری و حمله ویروس کرونا به قلب، پرده قلبی فرد ملتهب می‌شود و از جمله علائم شایع این بیماری است.
وی ادامه داد: بنابراین غیر از سن بیمار(سالمندان)، چاقی و بیماری‌های زمینه‌ای نظیر دیابت، گرفتاری قلبی در ویروس کووید ۱۹ و عوارض قلبی به صورت فردی نقش مهمی در مرگ و میر این افراد دارد. طبق تحقیقاتی که در این بازه زمانی انجام شده است، تقریبا ۳۰ درصد بیماران کرونایی که دچار آسیب قلبی جدی شدند افرادی بودند که از قبل درگیری عروق کرونر قلبی داشتند و حدود ۶۰ درصد آنان مبتلا به فشار خون بودند.
او تصریح کرد: اینها اثرات کوتاه مدت ویروس کرونای ناشناخته است. اثرات بلندمدت ابتلا به کرونا به اندازه کوتاه مدت اهمیت دارد چون ممکن است این بیماری به علت تغییرات ژنتیکی به یک اپیدمی مزمن تبدیل شود. بنابراین با توجه به تغییر رفتارها و واکنش‌های این ویروس، مردم باید پروتکل‌های بهداشتی را کاملا رعایت و از جمع‌های خانوادگی و مسافرت‌ها به شدت پرهیز کنند. با توجه به اینکه کرونا ویروس سیستم‌های تنفسی، قلبی و عروقی، گوارشی، چشایی بویایی را درگیر می‌کند و به تمام سیستم‌های بدن دست اندازی می‌کند و تاکنون هم واکسن و داروی خاصی برای آن پیدا نشده است، لذا لازم است فعلا استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی در اولویت همه افراد قرار گیرد.
دکتر کیا تاکید کرد: در بحران کرونا بیماران قلبی و عروقی باید بیشتر از سایرین موازین بهداشتی را رعایت کنند و فاصله‌گذاری اجتماعی و ماسک زدن برای آنها در اولویت باشد و در صورت امکان از منزل خارج نشوند. افرادی که با این بیماری سروکار دارند نیز بهتر است در صورت داشتن کوچکترین علامتی از بیماری کرونا از تماس با افراد دارای بیماری قلبی زمینه‌ای خودداری کنند چون شاید همین علائم ساده که برای دیگران مشکلی ایجاد نمی کند به قیمت جان بیماران قلبی و عروقی تمام شود.
وی در پاسخ به این پرسش که خطر عوارض کرونا برای چه کسانی بیشتر است، گفت: به طور کلی افراد بالای ۶۵ سال که قبلا به درگیری عروق کرونر مبتلا بوده یا فشار خون بالا دارند یا افراد با سابقه سکته قلبی، افراد مبتلا به بیماری‌های مادرزادی قلبی بویژه کسانی که نقایص مادرزادی آنها با جراحی هنوز اصلاح نشده است، اگر به کووید ۱۹ آلوده شوند شاید در معرض خطر بیشتری باشند، لذا افراد ذکر شده باید اقدامات پیشگیرانه را بیشتر رعایت کنند و فاصله‌گذاری اجتماعی را جدی بگیرند.
وی نخستین علامت ظاهری و عارضه قلبی برای بیماران مبتلا به کووید ۱۹ را تنگی نفس و احساس درد در قفسه سینه دانست و گفت: افت پمپاژ قلبی نتیجه حمله کروناویروس به قلب است که منجر به تنگی نفس و احساس درد می‌شود و در چنین مواقعی نارسایی قلبی را می‌تواند از خود نشان دهد.
دکتر کیا به عارضه‌های قلبی بعد از بهبودی از کرونا و پاکسازی ویروس از بدن بیمار اشاره کرد و افزود: بیماران قلبی بهبود یافته از کرونا همواره در معرض تهدید لخته‌های خونی و عروقی هستند که اگر در اندام فرد باشد منجر به سیاه شدن آن عضو از بدن می‌شود یا در ریه به صورت آمبولی ریه، در عروق قلبی به صورت سکته قلبی و در عروق مغزی به صورت سکته مغزی تاخیری بروز می‌کند.
وی بیان کرد: به عنوان مثال بیمارانی هستند که پس از بهبودی از کرونا با گذشت یک ماه از ترخیص با سکته قلبی مجددا به بیمارستان برگشتند که علت آن لخته شدن خون در عروق کرونر بوده است.
این پزشک متخصص قلب به بیماران کرونایی که ریسک فاکتورهای زمینه‌ای، ریوی و قلبی دارند توصیه کرد که پس از بهبودی و به طور مستمر و حداقل برای مدت یک ماه از داروهای رقیق کننده خون نظیر قرص آسپرین زیر نظر پزشک متخصص قلب استفاده کنند تا از لخته شدن احتمالی عروق پیشگیری شود.
وی تاکید کرد: به بیماران قلبی و عروقی که مبتلا به کرونا شدند توصیه می‌شود پس از ترخیص مرتبا تحت نظر پزشک متخصص قلب باشند چرا که هر لحظه احتمال تهدید برای سلامت آنان به دلیل بیماری زمینه‌ای که دارند وجود دارد.

کلید واژه ها: دانشکده علوم پزشکی ساوه دکتر منا کیا قلب و عروق موج سوم کرونا


نظر شما :

علی ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ | ۰۱:۰۰
سلام ، چرا کسی جواب سوالها رو نمیده ؟!
آرشام ۱۷ مهر ۱۴۰۰ | ۱۹:۲۶
سلام خسته نباشید پدرم دو هفته مبتلا به کرونو شدن مشکل قلبی داشتن و قبلا بالن زدن براشون الان مدام سکسکه میکنن خیلی نگرانیم میشه راهنماییمون کنید
جهان خدیوی ۱۶ مهر ۱۴۰۰ | ۱۷:۵۲
سلام خسته نباشین چرا هرچی بیمارکورنایی توبیمارستان فوت میکنن میگن ایست قلبی ایا دارن ازمایشاتی انجام میدن که باعث فوت میشه
علیرضا ۰۶ مهر ۱۴۰۰ | ۱۴:۴۶
سلام من یک هفته پیش موقع نفس کشیدن سمت چپ پشتم درد میکرد که تنگی نفس و تپش قلب هم همراهش بود الان امروز ک 6 مهر هست درد پشت سمت چپ خیلی کم شده ولی تنگی نفس و تپش قلب بعد از راه رفتن یا یک فعالیت بدنی هنوز هستش نمیدونم کروناس یا چیز دیگه سنم 23 سال هستش واکسن کرونا میخاستم برم بزنم ترسیدم تا حالا نزدم واکسن
سارا رحیمی ۰۵ شهریور ۱۴۰۰ | ۰۰:۱۲
همسرم 50 سال داره مادرزادی قلبش سوراخ بود سال۶۰ جراحی باز ترمیم‌دریچه آئورت انجام داده سال 87 دوباره جراحی یاز قلب برای تعویض دریچه آئورت انجام داد که منجر به آب آوردن ریه شد جراحی باز ریه انجام داد قند هم داره داروی قند مصرف میکنه قرص وارفارین مصرف میکنه کرونا گرفته هفته اول فقط گلو درد و حالش خوب بود هفته دوم تب و لرز شروع شد فشار خون فت رو ۲۰ از دیشب بستری شده دکتر میگه خوبه و سروم و اکسیژن بهش وصله میتونه حرف بزنه مشکلی به ظاهر نداره به نظرتون نرمال ؟؟؟؟؟
عماد ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۶:۱۶
سلام خسته نباشید مادر من دیشب خیلی بیحال بود و قلبش درد میکرد همه بدنش درد میکرد و گفت تب داره اما امروز بهتره و هیچ علایمی نداره ممکنه مبتلا به بیماری شده باشه؟
ساجده ۲۸ مرداد ۱۴۰۰ | ۰۰:۳۲
سلام من۱۴روز ازدرگیریم میگذره و ۴روزه که احساس درددرعضله قلب وهمچنین دردعضله قلبم میکنم وکمی باتنگی نفس هنگام درازکشیدن مواجه میشم لطفاراهنمایی کنیدچه اقدامی بایدبکنم سپاسگذارم
مینو ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۷:۲۴
این نظر و تجربه شخصی منه، سی تی اسکن رو تکرار کنید هر چند بار که لازمه، و به سی تی اسکن اولی اگه مثلا بگه ریه پاکه اکتفا نکنین، درگیری ریه معمولاً از هفته دوم بیماری شروع میشه، حالا شاید برا بعضیا زودتر یا دیرتر نمیدونم خودتون سرچ کنید. سی تی اسکن رو تکرار کنید تا اگه ریه درگیر شده باشه سریع متوجه بشید و درمان رو شروع کنید
الهام ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۶:۰۹
سلام وقتتون بخیر من روز ۵ کرونا است خیلی حالم بد دردم حوریع ک نمیفهمم کجام درد میکنه رو قلب سمت چپمم خیلی درد دست سمت چپم گردنمم کلا درده انگار چیزی تو گلوم گیر کرده باشه اینجورم ایا خطرناکه این علائم یا خیر
زهرا دهینی ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۵:۳۹
سلام وقت بخیر بنده کرونا گرفتم وریه هام ۵۰،۶۰درصد درگیر شد و بیمارستان بستری شدم و بعدش حمله قلبی بهم دست داد و به قلبم زده بود.الان یک ماه هست که از این ماجرا میگذره تو این هفته همش سطح اکسیژن خونم 89,88,90بوده وتو قفسه سینه ام درد دارم اماوقتی استراحت میکنم بهترمی شوم و سردرد هم دارم. خیلی ممنون میشوم اگر پاسخ بدهید و بفرمایید ایا این عوارض هست یا نه.
شیرین ۰۶ مرداد ۱۴۰۰ | ۰۸:۲۵
سلام وقت بخیر من روز پنجم هستش که علائمم شروع شده واز روز اول تب ولرز در قفسه سینه داشتم الان تب ولرز روندارم تپش قلب وبیخوابی وسوزش توسمت چپم احساس میکنم اقدامه خاصی لازمه انجام بدم دکتر برم یاخونه بمونم ممنون میشم اگ جواب بدین
سمانه ۰۴ مرداد ۱۴۰۰ | ۰۳:۴۰
مادر من یه روز بیحال شد افتاد رو زمین بردمش دکتر گفتن کرونا داره ولی هیچ علائمی نداشت ۱۴ روز در خانه ماند تا آخرین روز علائم نداشت روز پانزدهم سکته کرد و از دنیا رفت.
محمد ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ | ۰۹:۳۹
تور ا بخدا به داد این مردم بدبخت برسید و پیشنهاد دهید در جلسات مرکز بهداشت و ستاد کرونا پیگیری شود که چرا بعد از درمان بیماران کرونایی از دید پزشکی دو روز بعد بیمار سکته قلبی می کند و فوت می کند . نباید تدبیری اندیشیده بشه در وزارت بهداشت که پیشیگیری شود که با جان انسانهای بی گناه بازی نشود برادر اینجانب با توجه به بیماری کرونا و درگیری ریه 65 در صد بستری درمان و از بیمالرستان مرخص می شود که بعد از دو روز در منزل دچار سکته قلبی و به رحمت خدا می رود حالا من مانده ام با کوله باری از غم و دو فرزند دختر کوچک یتیم . مرحوم برادرم هیچگونه بیماری زمینه ای و قلبی نداشته که خودش هم خوشحال بود از درمان کرونا که بعد از دو روز سکته قلبی می شود و فوت می کند . دکترش گفته شاید آمبولی یا لختگی خون باعث مرگ شده . چرا ؟ نباید دکترهای حوزه کرونا بعد از درمان به عوارض بعدش هم فکر و راه درمانی پیدا کنند .خواهشمند است پاسخ را به ایمیل اینجانب ارسال نمایید .
شهاب ۱۳ خرداد ۱۴۰۰ | ۲۳:۳۴
درمورد درمان خلاصه توضیح داده بشه
afshin ۰۲ خرداد ۱۴۰۰ | ۲۱:۴۱
باسلام حدود یک ماه پیش دچار رخوت زیاد و ضعف و بی حالی در اندام بدنم شدم طوری که به هیچ عنوان نمیتوانستم از جایم تکان بخورم و دست و پاهایم متورم شده بود تست های مربوط به کرونا را انجام دادم و همه منفی بود اما DDimer خونم بالای ۵۰۰ بود و CRPعدد ۴۰ که بنارا دکترها بر کرونا گذاشتند و علائمم فقط تورم دست و پا و دردشدید و بی حسی دست و پاها و انگشتانم بود باگذشت یک ماه و مصرف داروهای تجویزی و ویتامین ها بهتر شدم اما باوجود مصرف پردنیزلون ۵۰ در سه روز قبل آزمایش و هر ۱۲ ساعت یک عدد بازهم آزمایش ها کمی فقط تغییر کرده است و DDIMERعدد۴۲۵ و CRPعدد ۳۴ را نشان میدهد و دروز پیش مجدد مچ پای راستم متورم شد و پاها و پشت دستانم کهیر قرمز رنگ زده ممنون میشم راهنمایی کنید.....
اعظم شعبانی ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۱۳:۱۲
من یک بیمارکرونایی هستم سنم ۴۳سال..بعد۸روزمریضی درخانه و۷روزدربیمارستان که مرخص شدم حدود یک هفته هروز صبح خون دماغ داشتم...الان ۳۰روزشده ..چندروزپشت لگن وساق پای چپم دردبدی داشتم بطوریکه نمیتونستم بخابم ویاموقع راه رفتن لنگ میزدم..الان درددرقفسه سینه وپشت شانه دارم بطوریکه یکروزاین درد دردست چپم خیلی زیادوجودداشت وادامه داربود..فشارخون هم اغلب مواقع دارم...کرونای من همچنین آسیب به کلیه هاوعفونت شدید شد..لطفا راهنمایی کنیدآیااحتیاج به اکودارم؟ممنون
زهرا زینل زاده ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ | ۲۰:۵۲
من یکماه پیش مبنلا شدم ریعذام درکیر شد پنحاه و هفت سالمه فشارخون هم داشتم دکتر برامدهم اکسابین و هم اسپرین روزانه تجویز مردن البته لکسابین را از هفته دوم ابتلا و اسپرین راچهارروز ببعدش حالا خدود سه هفته هرسب اکسابین و ظهر اسپرین خوردم خالا چند روزی است سردرد دارم خصوصا صبح ها و عصرکه میخوابم چکارکنم
امیر ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ | ۱۹:۴۳
زهرا خانم بهترین کار اینه دارو استفاده کنید و غذای پروتئین دار بدون روغن استفاده کتید
زهرا ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ | ۰۰:۳۰
زهرا هستم خانم سهیلا میشه لطف کنید بفرمایید الان شرایطتون چطوریه ریه من هم همین علایم را دارم متشکرم
سهيلا ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ | ۰۴:۲۴
سلام من دو روز علایم داشتم و امروز که روز سوم هست تست کرونا مثبت شد تمام شب رو از درد قفسه سینه سمت چپ و تپش قلب خوابم نبرده ایا در همین ایام هم اسپرین رو توصیه می کنید؟ کاری میشه کرد برای رفع تپش قلب ؟