افق روشن پیش روی بهداشت و درمان ساوه و زرندیه

۰۳ تیر ۱۴۰۲ | ۱۱:۰۶ کد : ۳۳۱۲ اخبار و رویدادها مهمترین اخبار
تعداد بازدید:۷۶۹
ساوه - ایرنا - بهداشت و درمان از مقوله های مهم در گسترش عدالت اجتماعی یکی از نیازهای جامعه بوده که این نیازمندی مردم شهرستان ساوه و زرندیه در دولت سیزدهم به شکل ویژه ای مورد توجه قرار گرفته و به گفته رییس دانشکده علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی ساوه، افق روشنی پیش روی این منطقه قرار دارد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی ساوه به نقل از خبرگزاری ایرنا، شهرستان های ساوه و زرندیه بر اساس سامانه سیب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دارای بیش از ۴۰۰ هزار نفر خدمت گیرنده است که این خدمات از سوی دانشکده علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی ساوه به آنان ارایه می شود.

این شهرستان ها که از لحاظ زیرساخت های درمانی و بهداشتی برخی مشکلات و چالش های انباشته از سال های گذشته برخوردار هستند که دولتمردان سیزدهم با شعار دولت مردمی از ابتدای روی کار آمدن این دولت تلاش های خود را برای رفع این کاستی ها دوچندان کرده اند.

۳۵۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات طرح عدالت و تعالی سلامت در دولت سیزدهم به ۲ شهرستان ساوه و زرندیه تخصیص یافته است.

برخی از این تلاش ها هم اکنون پس از حدود ۲ سال از آغاز ماموریت این دولت به نتیجه رسیده به طوری که سرپرست دانشکده علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی ساوه در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه دولت در این مدت کوتاه چه اقدامی برای این منطقه انجام داده است؟ اظهار کرد: ۳۵۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات طرح عدالت و تعالی سلامت در دولت سیزدهم به ۲ شهرستان ساوه و زرندیه تخصیص یافته است.

«محمود کریمی» اضافه کرد: طرح تعالی سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای تحقق رویکرد دولت سیزدهم در محرومیت زدایی و مردمی بودن تدوین شده تا بتواند از این فرصت برای رفع چالش های حوزه بهداشت و درمان بهره برداری شود.

وی اضافه کرد: در این راستا به شهرستان های ساوه و زرندیه به عنوان ۲ محل جغرافیایی خدمت این دانشکده در بخش محرومیت زدایی اجرای طرح های توسعه خدمات در مرحله اول ۱۵۰ میلیارد ریال و ۲۰۰ میلیارد ریال نیز در مرحله دوم برای توسعه زیرساخت های بهداشتی تخصیص داده شده است.

 

خیز دولت و مسوولان برای افزایش تخت های بیمارستانی

سلامت همواره یکی از محورهای توسعه پایدار مد نظر قرار گرفته و دولت سیزدهم در این راستا برای کاهش نابرابری های اجتماعی، افزایش سطح سلامت و ارتقای زیرساخت های این حوزه در شهرستان های ساوه و زرندیه که شاخص تخت های بیمارستانی آنها کمتر از میانگین کشوری و استانی بوده را به صورت ویژه در دستور کار قرار داده است.

کریمی اظهار کرد: این مناطق در حوزه درمان یکی از بزرگترین مشکلاتی که دارند عقب ماندگی تخت های بیمارستانی است که این استاندارد در کشور به ازای هر یک هزار نفر جمعیت ۱.۸ تخت، در استان مرکزی ۲.۵ تخت و در مجموعه علوم پزشکی ساوه (شهرستان های ساوه وزرندیه) ۱.۱ تخت است.

وی افزود: این منطقه با توجه به عقب ماندگی های موجود در حوزه درمان نیاز دارد در کمترین زمان ممکن برای رسیدن شاخص ها به میانگین کشور، ۴۵۰ تخت بیمارستانی در آن ایجاد شود که دانشکده علوم پزشکی، خدمات درمانی وبهداشتی برای این منظور نیازمند حمایت جدی مسوولان و خیران در کنار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

این منطقه با توجه به عقب ماندگی های موجود در حوزه درمان نیاز دارد در کمترین زمان ممکن برای رسیدن شاخص ها به میانگین کشور، ۴۵۰ تخت بیمارستانی در آن ایجاد شود

سرپرست دانشکده علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی ساوه اظهار کرد: به همین منظور اواسط دهه ۸۰ شمسی ساخت یک بیمارستان ۲۵۰ تخت خوابی در این شهرستان مصوب می شود اما تا سال ۱۳۹۸ عملیات اجرایی آن آغاز نشده بود.

وی گفت: پس از آن با جذب اعتبارات دولتی علمیات اجرایی آن آغاز شد اما تا آغاز فعالیت دولت سیزدهم از پیشرفت ناچیزی برخوردار بود که هم اکنون با جذب اعتبارات مختلف پیشرفت آن از حدود پنج به ۳۰ درصد رسیده و از طرفی در جریان سفر آیت الله رئیسی رییس جمهور به استان مرکزی اعتبار ویژه ای برای آن تخصیص یافته است.

کریمی با بیان اینکه در جریان سفرهای هیات دولت تنها طرح های بالای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی مورد ارزیابی قرار گرفته و اعتبار به آنها تخصیص داده می شود اضافه کرد: با توجه به اهمیت توسعه زیرساخت ها و برنامه ریزی دولت مردمی برای این مهم، بیمارستان ۲۵۰ تخت خوابی ساوه به عنوان تنها طرح دارای زیر ۵۰ درصد پیشرفت اعتبار مصوب گرفت.

وی افزود: بیمارستان 250 تختخوابی ساوه به عنوان یکی از طرح های درمانی مهم در توسعه زیرساخت های این شهرستان است و در جریان سفر رییس جمهور به استان مرکزی حدود سه هزار میلیارد ریال اعتبار گرفته که پیش بینی می شود در سال جاری با همکاری سازمان برنامه و بودجه، دفتر ریاست جمهوری و وزارت بهداشت و درمان این میزان برای تقویت اجرای عملیات عمرانی تخصیص و تزریق شود.

بیمارستان 250 تختخوابی ساوه پروژه به عنوان یکی از طرح های درمانی مهم در توسعه زیرساخت های این شهرستان است و در جریان سفر رییس جمهور به استان مرکزی حدود سه هزار میلیارد ریال اعتبار گرفت

کریمی یادآور شد: یکی از راهکارهای موثری که دانشکده علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی ساوه برای تسریع ساخت این بیمارستان، استفاده از ظرفیت های قانونی تهاتر نفت و مولد سازی بوده که پیشرفت ها و اقدامات خوبی در این حوزه در حال انجام است، و امیدواریم تا پایان سالجاری سرمایه ساخت کل پروژه از این ۲ روش تامین شود.

وی با بیان اینکه با اتمام این طرح شاخص تخت های بیمارستانی این منطقه رشد پیدا می کند اما برای رسیدن به شاخص کشوری نیازمند ایجاد ۲۰۰ تخت دیگر بوده که با توجه به محدویت های اعتباری دولت انتظار می رود صنایع حاضر در شهرستان های ساوه و زرندیه براساس مسوولیت های اجتماعی خود در این راستا همراهی بیشتری با مجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داشته باشند.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی ساوه گفت: همچنین مرکز تشخیص و درمان سرطان، مرکز جراحی قلب جزر نیازهای اساسی است که در این حوزه به دلیل افزایش بیماری های غیر واگیر نیاز است که خیران حوزه سلامت نیز در این حوزه کمک های خود را از حوزه سلامت دریغ نکنند .

تخصیص یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای طرح های نیمه تمام

به گفته کریمی این دانشکده در حال حاضر ۵۸ هزار متر مربع طرح عمرانی حوزه بهداشت و درمان در دست احداث دارد که ۲۷ هزار متر مربع از این میزان در بخش درمانی بوده که اتمام آن نیازمند هفت هزار میلیارد ریال است.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی ساوه گفت: در حال حاضر یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از اعتبارات مورد نیاز طرح های عمرانی بخش درمان این دانشکده مصوب شده و عملیات اجرایی آنها در حال انجام است.

در حال حاضر یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از اعتبارات مورد نیاز طرح های عمرانی بخش درمان این دانشکده مصوب شده و عملیات اجرایی آنها در حال انجام است

وی افزود: در حوزه های تامین فضای آموزشی و رفاهی برای دانشجویان این دانشکده نیز حدود ۹ هزار متر مربع با کمک خیران و دولت در دست اجرا بوده که به صورت میانگین ۷۰ درصد اعتبارات مورد نیاز آنها تامین اعتبار شده و ۳۰ درصد مابقی نیز در دست پیگیری است تا بتوانیم با بهره برداری از آنها به برنامه چشم انداز ۱۴۰۴ برسیم.

کریمی با بیان اینکه بقیه طرح ها به متراژ حدود ۲۲ هزار متر مربع نیز مربوط به حوزه بهداشتی و امور اداری است که ۴۰ درصد این پروژه ها نیز تامین اعتبار شده است افزود: انتظار می رود تا پایان سال حدود ۱۰ هزار متر مربع از کل طرح های عمرانی این دانشکده در فضاهای آموزشی و بهداشتی به بهره برداری برسد.

وی یادآور شد: در شهرستان زرندیه هم طرح توسعه بیمارستان امام رضا (ع) با پیشرفت ۸۰ درصدی با کمک خیران، دانشکده علوم پزشکی ساوه در حال خرید تجهیزات مورد نیاز برای بهره برداری پروژه در شهریور ماه است.

باز شدن پای اولین دانشجویان پزشکی به ساوه

دانشکده علوم پزشکی ساوه که در کنار انجام رسالت درمان و بهداشت، عهده دار تربیت نیروی انسانی حوزه های مختلف مرتبط با ماموریت های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و به گفته کریمی جذب دانشجویان پزشکی به عنوان یکی از مطالبه های اولویت دار در دولت سیزهم به نتیجه رسید.

 

وی گفت: در سال تحصیلی ۱۴۰۱ – ۱۴۰۲ برای اولین بار ۲۳ دانشجوی پزشکی در این دانشکده پذیرش شده که در آینده و تداوم پذیرش سالانه دانشجویان پزشکی این اقدام نقطه قوتی در تامین نیروی انسانی مورد نیاز منطقه خواهد بود.

برای اولین بار ۲۳ دانشجوی پزشکی در این دانشکده پذیرش شده که در آینده و تداوم پذیرش سالانه دانشجویان پزشکی این اقدام نقطه قوتی در تامین نیروی انسانی مورد نیاز منطقه خواهد بود

سرپرست دانشکده علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی ساوه با بیان اینکه این دانشکده برای انجام رسالت های درمان و آموزش نیازمند جذب ۴۶ عضو هیات علمی متخصص است که در سال جاری هشت نفر این افراد جذب و در مجموعه های مختلف بکاری گیری شده اند.

وی گفت: با توجه به اهداف توسعه این دانشکده در جهت ارتقای سلامت مردم و تعالی و بهبود کیفیت ارایه خدمات بهداشتی و درمانی چالش های پیش رو در تحقق این اهداف و نیاز به حمایت مسوولان شهری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده که در همین راستا مذاکرات و مکاتبات مختلف نیز انجام شده است.

کریمی گفت: همچنین حال حاضر ۱۱۶ متخصص و فوق متخصص در بیمارستان های تابعه علوم پزشکی ساوه با تخصص های قلب، داخلی جراح عمومی، نورولوژی، بیهوشی، اطفال، عفونی، پاتولوژی، روانپزشک و اورژانس، ارتوپدی، حراج اعصاب، رادیولوژی، چشم و زنان در بیمارستان های مدرس، چمران، حضرت فاطمه زهرا (س) و امام رضا (ع) مشغول به خدمت هستند.

از راه اندازی مراکز جامع سلامت تا آزمایشگاه کنترل غذا دارو

همچنین از نیمه دوم ۱۴۰۰ با روی کار آمدن دولت سیزدهم مجموعه دانشکده علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی ساوه شاهد تحولات مختلفی بود که به گفته کریمی، بهره برداری از سه مرکز جامعه سلامت سرداران، نورعلی بیک و شهرک فجر، پایگاه فوریت پزشکی شهرک فجر، قیطانیه، سیلیجرد، رازقان، شهرصنعتی مامونیه، خرید و تجهیز ساختمان خوابگاه دانشجویی امام علی (ع) با ظرفیت ۲۵۰ نفر از جمله این اقدامات است.

وی یادآور شد: راه اندازی و تجهیز آزمایشگاه های تخصصی میکروبیولوژی، هیدرولیک، پسماند، بهداشت حرفه ای، غذا دارو، همالوژی، انگل شناسی با هزینه کرد ۴۵۰ میلیارد ریالی، آغاز احداث ساختمان پایگاه اورژانس سرداران، خانه بهداشت روستاهای یاتان، باغ شیخ، غازم آباد و چناقی سفلی، مراکز جامع سلامت رازقان، دوزج، خشکرود و جوشقان، افزایش تخت های ICU ، راه اتدازی مرکز ناباروری، واحدHDU، خرید دستگاه ERCP و اتوبوس آمبولانس از دیگر اقدامات انجام شده در این مدت است.

کریمی گفت: از دیگر اقدامات انجام شده در این مدت اخذ ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار بانکی برای خرید تجهیزات بروز درمانی و دریافت مجوز نصب دستگاه آنژیوگرافی برای بخش قلب بیمارستان، اخذ مجوز چهار رشته کارشناسی ارشد و نیز تفاهم نامه جذب دانشجوی بین الملل است.

با توجه به اهمیت حوزه بهداشت و درمان در ارتقای کیفیت زندگی اجتماعی در هر منطقه انتظار می رود همانگونه دولت سیزدهم با جدیت این مساله را در شهرستان های ساوه و زرندیه به عنوان یکی از قطب های صنعت و سرمایه گذاری دنبال کرده است این روند تا رسیدن شاخص ها در حوزه های مختلف درمانی به میانگین کشوری ادامه داشته باشد.

کلیدواژه‌ها: دکتر محمود کریمی دانشکده علوم پزشکی ساوه پیشرفت های دانشکده ساوه


نظر شما :