کارشناس مسئول بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی ساوه:

کاهش قدرت باروری در مردان در پی کاهش ویتامین D

۰۹ مهر ۱۴۰۲ | ۲۱:۰۷ کد : ۳۶۲۸ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۵۰۰
کارشناس مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: کمبود ویتامین D در مردان کاهش قدرت باروری را به دنبال دارد.

لیلا الیاسی با بیان اینکه کمبود ویتامین D و روی شایع ترین کمبود تغذیه ای در سراسر جهان هستند گفت: مطالعات زیادی نشان داده که کمبود ویتامین D و روی در مردان سبب کاهش باروری مردان میشود و سطح ویتامین D می تواند تأثیر مفیدی بر کیفیت اسپرم داشته باشد. 

وی افزود: مطالعه در مورد مقایسه مردان نابارور و بارور نشان داد که سطح ویتامین D سرم مردان نابارور به طور قابل توجهی کمتر از مردان بارور بود. 

وی با تاکید بر اینکه در مورد اثر کمبود ویتامین D در زنان هم مقالات علمی زیادی این موضوع را مورد بررسی قرار داده اند، اضافه کرد: مشخص شده  سطوح ویتامین D 30ng/ml در خون با شانس بارداری بالاتر در زنان در مقایسه با آنهایی که سطوح پایین‌تری دارند، مرتبط است. 

کارشناس مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی ساوه افزود: مطالعات نشان داده است که زنانی که سطوح طبیعی ویتامین D دارند، چهار برابر بیشتر از زنانی که سطوح پایین ویتامین D دارند، از طریق IVF باردار می شوند و شانس موفقیت بیشتری دارند.

الیاسی در ادامه اصلی ترین منبع ویتامین D نور خورشید دانست و گفت: به دلایل مختلف دسترسی و امکان فراهم شدن ویتامین دی کافی از این طریق کم است و منابع غذایی ویتامین دی پایینی دارند و رسیدن به سطح قابل قبول این ویتامین از طریق غذا امکان پذیر نیست.  

وی افزود:  توصیه به مصرف روتین مکمل ویتامین D  مورد تاکید است چراکه این مکمل جز مهمترین مکمل های توزیع شده در سیستم بهداشتی کشور بوده و به صورت ماهانه در کلیه مراکز جامع خدمات سلامت شهری و روستایی در تمامی سنین بزرگسالی توزیع می‌شود.

الیاسی خاطرنشان کرد: همچنین روی یا زینک منبع غذایی است که در منابع پروتئینی مثل گوشت مرغ ماهی حبوبات و غلات کامل وجود دارد و همه حبوبات مانند نخود، عدس و لوبیا حاوی مقادیر قابل توجهی روی هستند.

به گفته این کارشناس تغذیه یکی از منابع عالی و در دسترسی که همواره برای تامین روی می‌توان به کار برد، نان های بدون جوش شیرین هستند که با آرد کامل پخته شده باشند و فرایند تخمیر در آنها انجام شده باشد چراکه جوش شیرین موجب جلوگیری از جذب روی می‌شود.

کلید واژه ها: ناباروری ناباروری در مردان ناباروری در زنان ویتامینD


نظر شما :