رئیس علوم پزشکی شهرستان:
ضرباهنگ پژوهش در شرکتهای دارویی ساوه شتاب می گیرد
دکتر مهدی مصری امروز سه شنبه ۲۵ آذرماه در آئین رونمایی از خط تولید داروی رمدسیویر(داروی ضد ویروسی درمان کرونا) در قالب دوازدهمین بهرهبرداری از پروژههای سلامت "آیین پویش ملی ره سلامت" که به صورت ویدئو کنفرانس با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شرکت دانش بنیان روناک دارو واقع در شهر صنعتی کاوه شهرستان ساوه انجام شد، اظهار کرد: دانشکده علوم پزشکی ساوه با وجود اینکه تازه تاسیس محسوب می شود، اما یک دانشکده پیشرو و رو به رشد است.
وی با اشاره به مزیت صنعتی بودن و فعالیت چندین شرکت دارویی در شهر صنعتی کاوه به عنوان بزرگترین شهر صنعتی کشور اظهار کرد: شرکت دانش بنیان روناک دارو با بهره گیری از کادر دانش بنیان و متخصص توانسته است در زمینه طراحی و تولید داروهای استراتژیک فعالیت موثری داشته باشد و با تولید داروی تزریقی رمدسیویر به عنوان نخستین شرکت دارویی در ایران برگ زرین دیگری در شرایط کرونایی و تحریمی برای کشور رقم بزند که از جمله داروهای موثر در درمان کروناویروس است.
وی بیان کرد: این شرکت دانش بنیان با بنیه علمی بالا توانسته است تمامی مراحل تولید این دارو در داخل را سپری و مجوز تولید آن را اخذ کند و با دستیابی به فرمولاسیون تولید این دارو در حال حاضر تولید این دارو در این شرکت با روزانه قریب به ۸۰ هزار ویال صورت میگیرد.
رئیس علوم پزشکی ساوه با اشاره به ساخت داروهایی نظیر انسولین قلمی در این شرکت دانش بنیان گفت: به همت شرکتهای دانش بنیان داخل کشور همزمان با آمریکا داروی رمدسیویر در ایران نیز وارد بازار مصرف شد و حتی زودتر از کشورهای اروپایی این دارو در ایران به مرحله مصرف رسید.
وی در ادامه بر ضرورت ایجاد پارک علم و فناوری تخصصی در ساوه تاکید کرد و گفت: فعالیت مرکز رشد فناوری دارویی در شهرستان ساوه می تواند در مدیریت شرکت های دانش بنیان دارویی تاثیرگذار باشد.
دکتر مصری با اشاره به انجام اقدامات اولیه برای احداث پارک علم و فناوری تخصصی در ساوه گفت: در حال حاضر ۶۰ هکتار زمین طی توافقی با منابع طبیعی برای ایجاد این مرکز واگذار شده و در حال رایزنی با معاونت زیست فناوری ریاست جمهوری برای ایجاد این پارک هستیم تا شرکتهای دارویی در حوزه فعالیتهای تحقیقاتی، پژوهشی و فناوری از رقابت عقب نمانند و بتوانند نیازهای ملی را برطرف کنند.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان روناک دارو نیز گفت: این شرکت با هدف تولید محصولات دارویی خاص از سال ۸۲ فعالیت خود را آغاز کرد و از بدو فعالیت موفق به تولید داروهایی شده است که با یک پنجم قیمت داروهای خارجی روانه بازار مصرف می شود.
دکتر سعید ملکی با اشاره به تولید داروی رمدسیویر همزمان با هفته پژوهش بیان کرد: داروی رمدسیویر توانسته است بسیاری از آلام و درد بیماران مبتلا به کروناویروس را کاهش دهد و حتی موجب نجات بیماران شود که افتخاری بزرگ برای ایران اسلامی است.
وی با بیان اینکه با تولید این دارو ایران بعد از آمریکا، چین، هندوستان چهارمین کشور تولید کننده این محصول شناخته شده است، افزود: هوشیاری و توانمندی متخصصین صنعت دارو در این شرکت دانش بنیان موجب شده است که همزمان با انجام مطالعات و تحقیق شرکت برندساز خارجی، در روناک دارو نیز کار تحقیقاتی و پژوهشی انجام و در کنار تولید داروی بیماران خاص، این دارو وارد مصرف داخلی شود و علاوه بر تامین نیاز کشور جنبه صادراتی پیدا کند.
دکتر ملکی به پیش زمینه تکنولوژی تولید داروهای ضد ویروس در این شرکت، اشاره کرد و گفت: بلافاصله با توجه به نیاز کشور برای درمان کروناویروس، واحد تحقیق و توسعه بر روی تولید این محصول فعالیت خود را آغازکرد و پس از کار تحقیقات و مطالعاتی به فرمولاسیون تولید داروی رمدسیویر دست یافت و امروز موفق به رونمایی از این محصول به عنوان نخستین شرکت ایرانی تولید داروی رمدسیویر شده است.
وی با تاکید بر صرفهجویی ۵۰ میلیون یورویی با تولید این دارو در داخل کشور گفت: با وجود محدودیتهای موجود در حوزه صادرات اما محمولههای کوچک به سه کشور ونزوئلا، عمان و عراق صادر شده است.
نظر شما :