معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه
شرط و شروط های کرونایی برای مدرسه و مدرسه ای ها
به گزارش وب دا ساوه به نقال از ایسنا، نعمتاله عزیزی، اظهار کرد: دانش آموزان در صورت عدم رعایت پروتکل های بهداشتی میتوانند از عوامل اصلی گسترش عفونت در جامعه و منازل خود و انتقال آن به والدین و افراد سالمندی باشند که اغلب دارای بیماریهای زمینهای هستند که بالقوه آنان را در معرض ابتلا به انواع پر عارضه بیماری کووید ۱۹ قرار میدهد.
وی، بررسی کمی و کیفی نحوه مراقبت و کنترل بیماری کرونا در محیط مدرسه و ارتقای برنامه از طریق تعیین وضعیت موجود و شناسایی مشکلات و ارائه مداخلات و راهکارها را هدف از پایش اجرای دستورالعمل مراقبت و کنترل بیماری کرونا ویروس در مدارس دانست و افزود: دانشآموزان، معلمین و سایر کارکنان مدرسه اعم از خدمه، سریدار، رانندگان سرویس و ... و نیز اولیای دانش آموزان گروه هدف پایش اجرای دستورالعمل مراقبت و کنترل بیماری کرونا در مدارس هستند.
وی به بخشی از مفاد این دستورالعمل اشاره کرد و افزود: در صورت بازگشایی مدارس مدیر مدرسه موظف است بر اساس چک لیست موجود و سوالات کلیدی مشخص شده از سوی معاونت بهداشتی علوم پزشکی شرایط مدرسه را ارزیابی و در صورت احراز شرایط بازگشایی، نسبت به درخواست بازگشایی مدرسه اقدام کند.
این مقام مسئول در دانشکده علوم پزشکی ساوه ادامه داد: پس از بازگشایی مدرسه لازم است ارزیابیهای دورهای برای اطمینان از حفظ شرایط مطلوب، هر دو هفته یکبار مطابق چک لیست انجام شود. پایش توسط مرکز خدمات جامع سلامت از ۱۰ درصد مدارس به صورت تصادفی انجام می شود و پایش ستاد مرکز بهداشت شهرستان به صورت تیمی و با حضور کارشناسان آموزش و پرورش شهرستان از جمله اقدامات نظارتی است. همچنین نظارت معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی بر پایش مرکز بهداشت شهرستان از مدارس از اولویتهاست.
وی به اجرای صحیح طرح فاصله گذاری اجتماعی در کلاسهای درس اشاره کرد و افزود: حداکثر حضور افراد در کلاسها با احتساب حداقل یک متر فاصله به مدت حداکثر یک ساعت در هر جلسه باشد. همچنین بازگشایی مدارس منوط به شروطی از جمله ضدعفونی تمام سطوحی که در تماس با دانشآموزان است، تأمین صابون مایع و محلولهای ضدعفونی، امکان فاصلهگذاری مناسب برای صندلیها در کلاسها و سالنهای مدارس، اطلاعرسانی به معلمان و دانشآموزان در جهت رعایت پروتکلهای بهداشتی و ثبت دورهای وضعیت سلامت دانشآموزان، معلمان و کارکنان با استفاده از امکانات غربالگری است.
وی رعایت اصول پایه، غربالگری و بیماریابی، رعایت بهداشت فردی و بهداشت محیط، آموزش سلامت فردی و عمومی، تعطیلی پایگاههای تغذیهای دانشآموزان، کنترل سرویسهای ایاب و ذهاب مدارس از لحاظ بهداشتی، و ... را از جمله مورد ذکر شده در این دستورالعمل اعلام کرد.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه به قرار دادن صندلی، نیمکت، کامپیوتر و ... دانش آموز و نظایر آن در فواصل لازم و ایمن حداقل یک متر با فاصله طولی و عرضی از هم اشاره کرد و گفت: استفاده از ماسک توسط دانشآموزان، معلمین و کارکنان در مدت زمان حضور در مدرسه، ممنوعیت انجام تمامی فعالیتهای ورزشی جمعی و پربرخورد تا اطلاع ثانوی، جلوگیری از تجمع کارکنان در اتاق کار، آبدارخانه، اتاق کپی و ... از جمله مفاد این شیوهنامه است.
وی بر رعایت فاصله گذاری مناسب در سرویسهای حملونقل بر اساس دستورالعمل ابلاغی تاکید کرد و گفت: درصورت امکان سرویسهای ایاب و ذهاب حذف و از خودروهای شخصی برای جابجایی دانش آموزان استفاده شود. در صورت فعال بودن سرویس ایاب و ذهاب، کارکنان و دانش آموزان در خودرو سواری بدون احتساب راننده حداکثر سه نفر باشند. در ون، مینی بوس و اتوبوس با چیدمان سرنشین به صورت ضربدری انجام شود و حداکثر ۵۰ درصد ظرفیت برای جابجایی کارکنان و دانشآموزان استفاده شود.
عزیزی بر استفاده از موانع فیزیکی برای کاهش مواجهات کارکنان بخش پرمراجعه نیز تاکید کرد و گفت: هرگونه تجمع و ازدحام مراسم صبحگاه و فوق برنامهها از قبیل اردوها، مسابقات، گردهماییها، جشنوارهها و سایر رویدادهایی که موجب تجمع و ازدحام میشود، لغو شود.
نظر شما :