کارشناس مسئول سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی ساوه:

زنان شاغل، زنانی با نمادهایی از قدرت

۰۲ آبان ۱۴۰۳ | ۰۷:۴۶ کد : ۶۹۶۸ اخبار و رویدادها سلامت
تعداد بازدید:۲۳۲
آنچه در زنان امروزی نمود بیشتری پیدا کرده وجود زنانی است که با تکیه بر درونیات خود و  مجهز بودن به تجربه به عنوان ابزاری برای رشد، مسیری جدید برای خود می‌سازند. 

کارشناس مسئول سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: آنچه در زنان امروزی نمود بیشتری پیدا کرده وجود زنانی است که با تکیه بر درونیات خود و  مجهز بودن به تجربه به عنوان ابزاری برای رشد، مسیری جدید برای خود می‌سازند. 

وی افزود: آنها دارای نمادهایی از قدرت هستند که در هر زنی نهفته است؛ شجاعت، مهربانی و تعهد به خود و دیگران، قدرتی که هر چالشی را به فرصتی برای شکوفا شدن تبدیل می‌کند.

هدایتی بیان داشت: آنچه یک زن را به عنوان قدرتمند بازشناخته نموده است، زنان شاغلی است که توانسته اند بر مسائل و مشکلات پیروز گردند.

وی با تاکید بر راهکارهایی که می توانند بر تنش ها و مشکلات فائق آیند افزود: فرصت تمدد اعصاب یعنی افراد سبک زندگی تازه ای را در پیش گیرند که آنها را به سلامتی سوق بدهد و به این هدف غایی برسند که رسیدن به آرامش مهم است و تا زمانی که کنش ها همسو با تمایل به آرامش باشد یعنی هم از ساعات کاری خود لذت برده و هم از اوقات فراغت خود،  و این نشانه ای است که می گوید مسیر درست را در پیش گرفته ایم.

هدایتی تصریح کرد: خودآگاهی به معنای آن است که افراد از شر دغدغه ها و نشخوارهای مازاد فکری رها شوند و در مقابل، آرامش و آسودگی خیال در پیش گیرند.

وی درخصوص واهمه و اضطراب بی پایان افزود: واهمه و اضطراب باعث بروز دل درد های مزمن، بی‌‌خوابی، خستگی مفرط و یک احساس همیشه شکوه گر در فرد است که فرد دائم از اوضاع خود می نالد"کاش همه چیز طور دیگری بود، ولی اینگونه نبود". این حالت هیچ گاه نتیجه ای کاربردی ندارد و فقط افراد را در خیالات خود غرق می کند و همه چیز را به طرز متفاوتی از حال حاضر تصور می کنند و در نتیجه باعث آمیختگی این تصورات با ترس هایشان می شود.

 مسئول سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت اظهار کرد: شرمساری یا خجالت زدگی نیز از مواردی است که در روح و روان بسیاری از افراد حک شده است. برای رفع شرم خویش، افراد باید مجال دهند که با دقت به شرمساری‌های خود نظری بیندازند و با مهربانی، عباراتی در جهت دلگرمی و پشتیبانی از خود، ابراز کنند.

وی اظهار کرد: استفاده از گوشی‌های هوشمند و اپلیکیشن ها باعث رهایی از چالش و فارغ شدن از مسائل می گردد هرچند اخیرا مدت زمان استفاده از این ابزارها برای هر فرد به حدود ۴ تا ۵ ساعت در روز رسیده است که جای بسی نگرانی است یعنی در طول سه سال گذشته با رشد صد در صدی روبرو هستیم.

هدایتی با اشاره مطالعه ای که در سال ۲۰۱۱ در دانشگاه النوی صورت گرفته است افزود:  پس از آنکه مدت زیادی برای انجام یک کار وقت گذاشته شود، هر چه زمان طولانی تر می شود، قدرت تمرکز و کارایی ما کاهش می‌یابد. از همین رو تنفس و تفریح را برای بازیابی ذهن توصیه می شود.

وی افزود: در محیط کاری از پشت میز کار خود برخاسته و قدم بزنید و در عین حال از خیره شدن به هر صفحه ای(مانیتور ، گوشی، تلویزیون) خودداری کنید. وب گردی یا مراجعه به فضای مجازی، تفریح و تنفس شمرده نمی شوند. بهترین کار رفتن به فضای آزاد است، حتی اگر پنج دقیقه باشد.

هدایتی در ادامه بیان داشت: از دیگر راهکارهای مورد اشاره به این موضوع که برخی متخصصان فیزیولوژی توصیه می کنند پس از هر نود دقیقه کار فرصتی برای تنفس داشته باشید تا بدن، لحظه ای به حالت طبیعی خود باز گردد.

وی از کارهای دیگری که می تواند اثر گذاری فاحشی داشته باشد، صحبت کردن با خود را نام برد: زمانی که افراد با صدای قاطع خود را مخاطب قرار می‌دهند، از اضطرابشان سخن می گویند، سیناپس‌های عصبی آرام آرام آموخته می شوند که از همان روش همیشگی خود به مسئله واکنش نشان ندهند.

همچنین درمانگرانی که در زمینه ترمیم پذیری عصب تحقیق می کنند، توصیه می کنند در این گونه موارد می توان عرق نعنای صحرایی را جلوی بینی گرفت و یک استنشاق ناگهانی و شدید از آن به عمل آورد. خاصیت رایحه این گیاه تند و تیز است که مستقیما در مغز نفوذ می کند و فعالیت جاری عصب ها را در یک آن متوقف می کند.


نظر شما :