سرپرست معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی ساوه:

شایع‌ترین علامت دیابت بی علامتی است

۲۹ آبان ۱۴۰۳ | ۱۴:۳۹ کد : ۷۱۷۹ اخبار و رویدادها سلامت
تعداد بازدید:۷۴
سرپرست دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: این بیماری در شروع علامتی ندارد و اگر چکاب‌های سالیانه انجام نشود مبتلایان هنگامی متوجه بیماریشان می‌شوند که بسیار پیشرفته و عوارضش آغاز شده است.

سرپرست معاونت بهداشت دانشکده در خصوص روز جهانی دیابت گفت: کمپین دیابت بزرگ‌ترین کمپین آگاهی از دیابت در جهان است که هر ساله در ۱۴ نوامبر برگزار می‌شود و هدف از برگزاری روز جهانی دیابت که در سال ۱۹۹۱ توسط فدراسیون بین‌المللی دیابت و سازمان بهداشت جهانی راه‌اندازی گردید، ترویج اهمیت اقدام هماهنگ برای مقابله با دیابت به عنوان یک مسئله مهم بهداشت جهانی است. این رویداد، مخاطبان جهانی بیش از یک میلیارد نفر را در بیش از ۱۶۰ کشور متحد می‌کند تا آگاهی از نیاز به مراقبت، آموزش و منابع برای حمایت از افراد مبتلا به دیابت را افزایش دهد. طی سال‌های اخیر افزایش شیوع بیماری دیابت در جهان، این بیماری را به بزرگ‌ترین اپیدمی تاریخ تبدیل کرده است.

وی با بیان اینکه شایع‌ترین علامت دیابت بی علامتی است، افزود: این بیماری در شروع علامتی ندارد و اگر چکاب‌های سالیانه انجام نشود مبتلایان هنگامی متوجه بیماریشان می‌شوند که بسیار پیشرفته و عوارضش آغاز شده است.

سرپرست معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی ساوه درخصوص عوامل خطر دیابت تاکید کرد: عواملی همچون سابقه خانوادگی دیابت، اضافه وزن، رژیم غذایی ناسالم، عدم تحرک بدنی، افزایش سن، فشار خون بالا، قومیت، اختلال تحمل گلوکز (IGT) و اختلال قند ناشتا، سابقه دیابت بارداری، تغذیه نامناسب در دوران بارداری از مهمترین عوامل خطر دیابت به شمار می آیند.

  رضا نظری با اشاره به ارزیابی خطر در این بیماری گفت: همشهریان جهت ارزیابی خطر می توانند با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی در تمام ایام هفته، خدمات غربالگری و خطرسنجی در زمینه بیماری های قلبی عروقی و دیابت را بصورت رایگان انجام دهند.

این مقام عالی دانشگاهی افزود: امکان ارزیابی های آنلاین برای عموم شهروندان نیز فراهم گردیده است که شهروندان عزیز می توانند با مراجعه به سایت • http://stopdiabetes.gabric.ir خدمات را از طریق آنلاین مورد ارزیابی قرار گیرند.

دکتر نظری در رابطه افرادی که در خطر ابتلاء به دیابت هستند تصریح کرد: افرادی یک که در خطر ابتلا به دیابت هستند این موارد را مدنظر قرار دهند، کنترل وزن در محدوده طبیعی، ورزش با شدت متوسط به میزان ۱۵۰ دقیقه در هفته، کنترل چربی خون، کنترل فشارخون، قطع سیگار، کاهش استرس و داشتن خواب و استراحت کافی، تغذیه سالم و اصلاح شیوه زندگی

وی نقش مراکز جامع سلامت را در پیشگیری و کنترل بیماری دیابت بسیار حائز اهمیت دانست و افزود: آموزش سبک زندگی سالم در کلیه مراکز جامع سلامت، پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت به کلیه جمعیت تحت پوشش در قالب مراقبت‌های گروه‌های سنی (نوجوانان- جوانان ... ) ارائه می‌شود.

سرپرست معاونت بهداشت بیان داشت: اصلاح سبک زندگی مهم‌ترین روش پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر از جمله دیابت می باشد و غربالگری بیماری و شناسایی افراد پیش دیابت و دیابت نیز در این مراکز انجام می شود تا در صورت ابتلا، درمان به موقع شروع و از ایجاد عوارض بیماری پیشگیری شود. ضمنا بیماران دیابتی ماهانه توسط بهورز و مراقب سلامت و هر سه ماه توسط پزشکان مراکز جامع سلامت تحت مراقبت می باشند .

نظری در پایان اظهار کرد: از کلیه شهروندان محترم درخواست می‌گردد به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی محل سکونت خود مراجعه و از خدمات بهداشتی لازم بهره‌مند شوند .


نظر شما :