به مناسبت روز ملی پیشگیری از سوختگی و در گفت ‌‌وگو با متخصص جراحی عمومی مطرح شد:

سوختگی‌ حرارتی، شایع‌ترین و قابل پیشگیری ترین نوع سوختگی

۰۱ دی ۱۴۰۳ | ۱۱:۱۳ کد : ۷۴۱۲ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۴۶
متخصص جراحی عمومی بیمارستان شهید رجایی قزوین گفت: سوختگی حرارتی که معمولا در منزل اتفاق می افتد، یکی از شایع ترین سوختگی هاست که می توان با اقدامات و آموزش های موثر از این نوع سوختگی، پیشگیری کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی ساوه به نقل از وبدا دکتر علی طارمی‌ها، متخصص جراحی عمومی بیمارستان شهید رجایی قزوین، به مناسبت روز ملی پیشگیری از سوختگی، اظهار کرد: در کشور انواع مختلفی از سوختگی شامل سوختگی‌های الکتریکی، حرارتی، شیمیایی و ناشی از رعد و برق مشاهده می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه شایع‌ترین نوع این حوادث، سوختگی حرارتی است، افزود: این نوع سوختگی عمدتاً در محیط‌های خانگی رخ می‌دهد و نیازمند توجه ویژه به نکات ایمنی در منازل است.

وی تأکید کرد: رعایت نکاتی ساده اما ضروری مانند استفاده از دستکش در هنگام پخت‌وپز، قرار دادن دستگیره قابلمه‌ها به سمت داخل اجاق، پرهیز از گذاشتن ظروف حاوی مایعات داغ در لبه میز و دور نگه داشتن کودکان از محیط آشپزخانه، می‌تواند به طور مؤثری از بروز حوادث ناگوار و سوختگی پیشگیری کند.

 

 

دکتر طارمی‌ها در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از مؤثرترین راه‌های پیشگیری از سوختگی ناشی از مایعات داغ، کنترل دمای آن‌هاست. مایعات نباید دمایی بیش از ۶۰ درجه داشته باشند، چراکه در صورت عبور از این حد، می‌توانند تنها در سه ثانیه سوختگی شدید ایجاد کنند. این خطر در دمای بالاتر از ۷۰ درجه، حتی در مدت زمان یک ثانیه، به اوج خود می‌رسد.

متخصص جراحی عمومی بیمارستان شهید رجایی قزوین در ادامه به خطرات سوختگی ناشی از گاز خانگی اشاره و اظهار کرد: این نوع سوختگی اغلب در شرایط بحرانی مانند زلزله رخ می‌دهد. برای پیشگیری از چنین حوادثی، آموزش‌های لازم باید توسط مسئولین به خانواده‌ها ارائه شود. همچنین، خانواده‌ها موظف‌اند در صورت ترک طولانی‌مدت منزل، گاز اصلی را قطع کنند. علاوه بر این، بررسی دوره‌ای شیلنگ‌ها و لوله‌های گاز برای اطمینان از عدم وجود نشتی، اقدامی ضروری برای کاهش خطرات احتمالی است.

دکتر طارمی‌ها افزود: مؤسسه‌ای به نام "ققنوس" در کشور فعالیت دارد که با هدف پیشگیری از سوختگی، آموزش‌های ارزشمندی را به مردم ارائه می‌دهد. با این حال، این اقدامات کافی نیست و لازم است آموزش‌های پیشگیرانه به شیوه‌های متنوع‌تر و مؤثرتر به خانواده‌ها منتقل شود تا آگاهی عمومی در این زمینه به طور قابل‌توجهی افزایش یابد.

 


نظر شما :