سرپرست دانشکده علوم پزشکی ساوه:
روزه داری سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی ساوه سرپرست دانشکده در پاسخ به سؤالهایی که همیشه بین مردم درمورد روزه داری مطرح بوده است گفت: یکی از سؤالهایی که همیشه بین مردم مطرح بوده این است که آیا روزهداری به سلامت ما لطمه میزند یا واقعا برای سلامت ما مفید است، روزه داری نه تنها به سلامت ما لطمه نمیزند بلکه سبب تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می شود.
دکتر حسین معصومی اصل افزود: براساس شواهد علمی در مطالعات متعدد کاملا به اثبات رسیده است که روزه داری برای بدن، نه تنها عارضه ای در افراد سالم ایجاد نمیکند بلکه سبب تقویت ایمنی بدن، کاهش پاسخ های التهابی زیان آور و بهبود واکنش بدن در موارد استرس اکسیداتیو می شود و منجر به دفع رادیکال های آزاد یا اصطلاحا دفع سموم از بدن می شود.
وی بیان داشت: توصیه می شود در ماه مبارک رمضان از کم خوری و پر خوری پرهیز شود. رژیم باید به گونه ای باشد که وزن ثابت بماند نه کاهش یابد و نه افزایـش. ولیکـن اگر افرادی اضافه وزن دارند ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی برای تعدیل وزن آن ها به شمار می آید.
سرپرست دانشکده تاکید کرد: یک فرد روزه دار باید حداقل 22 درصد کمتر از ماههای دیگر سال غذا بخورد زیرا این موضوع موجب میشود تا بدن او فرصت سوزاندن چربیهای اضافی را بیابد. آهسته غذا خوردن و جویدن کامل آن و نیز دست کشیدن از خوردن غذا پیش از سیر شدن کامل مانند دیگر ماههای سال از اصول مهم غذا خوردن در ماه مبارک رمضان به حساب میاید.
وی تصریح کرد: مصرف نمک و غذاهای سرخ کردنی را در وعده های افطار و سحر محدود کنید. دریافت اضافه نمک و غذاهای سرخ کردنی بدن را مجبور به واکنش نموده و برای دفع این مقدار مازاد نیاز، مقادیر قابل توجه ای آب از بدن دفع می گردد،
معصومی اصل توصیه کرد: غیر از مقدار نمک اندکی که برای طبخ، الزم است به غذا اضافه شود هیچ مقدار اضافه تری سر سفره به غذا اضافه نشود.
این مقام دانشگاهی افزود: مصرف فیبر میوه و سبزیجات، انواع حبوبات و پروتیینهای با کیفیت در کنار غلات سبوس دار توصیه می شود. مصرف کافئین مثل چای پررنگ،نوشابه های گازدار ، قهوه و نسکافه حذف شود چون باعث دفع بیشتر آب بدن می شود.
وی در پایان گفت: از سوپر دانه های مغذی مثل دانه چیا، شاهدانه و تخم شربتی که منجر به نگهداشت آب سلولی می شود غافل نشوید.
نظر شما :